0877377138

Идеи за арт подарък на жена

Да намерите идеалния арт подарък за празника на специална дама е нелека задача…

Затова сме подготвили няколко универсални, а други по-специфични предложения, с които да изненадате любимата жена, майка, сестра, приятелка или колежка!

Критериите, според които сме подбрали произведенията са следните:

1. Изделията са уникати – т.е. предлагат се в един-единствен оригинал

2. Ръчна изработка са – да, всичко в нашата платформа е такова, но не пречи да го напомним, ако за първи път ни посещавате. 🙂

3. Имат собствен стил и послание – качества, които дамите ценят високо в своите подаръци!

И така, да започваме!

Ако търсите арт подарък за жена, която

ИМА РОЖДЕН ДЕН!

арт-подарък-за-парти-рожден-ден-на-жена
арт-подарък-за-жена-майка

Честит празник и от нас!

Докато едни дами приемат този ден с доза меланхолия заради поредната година в посока към старостта, други предпочитат да празнуват шумно, защото това е техия ден за поздравления и позитивни емоции, независимо от отброената цифра!

Както за поредна годишнина на рожденичката така и за нейния юбилей, в областта на изкуството можем да Ви предложим следните идеи:

Ръчно изработена скулптура на дръвче от тел

Това са чудесни декорации, които ще красят дома и/или офиса на техния получател. В изкуството дърветата се асоциират с изобилие, растеж, семейство, мъдрост и израстване… Все хубави пожелания!

Дръвчетата са изработени от оцветена алуминиева тел, а в зависимост от конкретното изделие основите могат да варират от дървени подложки до такива с LED осветление и епоксидна смола с камъчета или просто цветови пигмент.

Хубавото при тези изделия е, че внасят цвят и усещане за природен елемент, без да е необходимо да полагате специални грижи за тях. 

Единствено препоръчваме да не ги излагате на силна целодневна слънчева светлина, тъй като с времето алуминиевата тел ще загуби оцветяването си. Също така короната и „листенцата“ на дръвчетата са най-крехката част от скулптурите, затова се придържат откъм основата или стъблата, когато се местят. 

Известно е (и научно доказано), че жените различават в пъти повече цветови нюанси от мъжете, затова ще обособим няколко групи дръвчета спрямо основни цветови предпочитания сред дамите.

И така… за жените, които харесват розовият цвят:

Посланията на цветовете:

Розово: позитивен цвят, който придава топли и успокоителни чувства. Розовото се асоциира с нежност, любов, емпатия, чувственост, интуиция. Според цветната психология розовото носи също надежда. Колкото по-тъмен е нюансът,  толкова повече страст има в енергията му.

Кафяво: Кафявото в своите нюанси е друг символ на земята, пръстта, корена. В интериора на дома или работното място отново създава усещане за сигурност и комфорт. Кафявото придава доза аристократизъм, стил и заземеност.

rozov-bonsai-ot-tel-skulptura-22cm

Жълто: позитивен цвят на ума и интелекта. Асоциира се с ясна мисъл, прозорливост, жизненост и позитивизъм.  Жълтото е предпочитан цвят от хора с лидерски нагласи. Жълтото помага за по-лесно взимане решения. Златисто жълтото е подходящо за хора, които се характеризират с голямо любопитство и обичат да инвестират в по-изтънчените си интереси.

Розово: за него вече си  знаете 🙂

skulptura-darvo-ot-tel-20x30cm-v-rozovo-zlatisto-handmade-art

Разбира се не бива да смятаме, че всички дами са безусловно влюбени в розовия цвят и неговите нюанси. Има съществена взаимовръзка между темперамента на жените и техните предпочитания по отношение на различните цветове. Например, колкото по-екстровертна е по природа съответната дама, толкова по-склонна е да залага на свежи и наситени, дори „смели“ нюанси. Доказано е, че цветовете въздействат на настроението ни, затова има определени препоръки в това как да ги подбираме в интериора и облеклото си, когато искаме да създадем определно впечатление, атмосфера или просто себеусещане.    

В тази връзка за по-темпераментните и ексцентрични дами можем да ви насочим към по-смелите ни комбинации:

Посланията на цветовете:

Какво казват тези цветови комбинации на техния получател…

Светло синьо:  свързва се с надеждност според цветната психология. Смята се също, че синьото насърчава усещането за спокойствие. Нежният външен вид на светло синьото също се асоциира с младостта и ясното лятно небе.

Жълто:  асоциира се с ясна мисъл, прозорливост, жизненост и позитивизъм.  Жълтото е предпочитан цвят от хора с лидерски нагласи. (припоменте си още от качествата му в горните редове)

 

 
skulptura-darvo-bonzai-20х18см-sinio-zlatisto

Червено: червеният цвят несъмнено предизвиква множество асоциации, но никога безразличие. В различните култури и религии той се асоциира с живот, здраве, жизненост, война, смелост, гняв, любов. Общата нишка е, че всичко това изисква страст.

Сиво/сребристо: Сивото е цвят на зрелостта, стабилността, отговорността. То е конвенционално, надежно и практично. Колкото по-светло е сивото (към сребристо и бяло) толкова по-свежо и успокояващо е то.

Скулптура червен бонзай 20х15см

Лилаво: Лилавият цвят често се свързва с кралски особи, благородство, лукс, власт и амбиция. Лилавото също представлява значения на богатство, екстравагантност, креативност, мъдрост, достойнство, величие, преданост, мир, гордост, мистерия, независимост и магия.

Кафяво: Кафявото в своите нюанси е друг символ на земята, пръстта, корена. В интериора на дома или работното място отново създава усещане за сигурност и комфорт. Кафявото придава доза аристократизъм, стил и заземеност.

Скулптура Дърво Бонзай 20х15см лилаво кафяво

Не се чувствате сигурни в цветовите предпочитания на дамата, за която търсите арт подарък или пък сте останали с впечатлението, че тя се придържа към по класически и изчистен стил? (В случай на колебание обърнете внимание на облеклото и интериора, в които тя се чувства комфортно. Наблюдавайте и ще получите търсения отговор.)

Каквото и да ви е довело до заключението, че жената, за която ще купувате арт подарък предпочита семпъл и изчистен стил, имайте предвид тези скулптури: 

Зелено: Зеленото в различните си нюанси се асоциира с природа, жизненост и изобилие. Много подходящ цвят в делова среда, тъй като носи усещане за стабилност, надежност, практицизъм. Заобиколете се със зелено, когато желаете да се чувствате по-уверени и заземени.

Кафяво: аристократизъм, стил и заземеност.

skulptura ot tel zelen bonzai 25 cm

Медно: медният цвят има успокояващо, уютно усещане. Поради връзката си с парите, медта може да бъде показател за богатство.

Сиво/сребристо: Сивото е цвят на зрелостта, стабилността, отговорността. То е конвенционално, надежно и практично. Колкото по-светло е сивото (към сребристо и бяло) толкова по-свежо и успокояващо е то.

Скулптура Дръвче бонзай 20х30см от оцветена тел в сребристо и медно

Ако търсите арт подарък за жена, която

ИМА НОВ ДОМ!

арт-подарък-за-нов-дом-на-жена-семейство

Нанасянето в собствено жилище е вълнуващо събитие, което не може да бъде отминато с лека ръка. Покупката на собствен дом бележи един етап в живота, който говори за достигане на определено ниво на самостоятелност и зрялост както на самия човек, така и на взаимоотношенията, в които се намира със своя партньор. Преместването в мечтаното жилище събужда желание (особено в дамите) да го декорират  така, че да се  превърне в най-уютното местенце за тях, за семейството и за приятелите им. Предвид емблематичността на момента новото гнезденце заслужава да бъде почетено с по-специален подарък…

И така, ако търсите подарък за новия дом на ваша приятелка, роднина, колежка, можем да ви предложим няколко оригинални картини, с които да украси дневната, коридора, кухнята или спалнята. 

Оригинална картина за стена

В зависимост доколко познавате вкуса на дамата, за която търсите арт подарък можете да изберете от успокояващи пейзажи до интригуващи абстракции.

Посланията на изображенията:

Ведрите природни сцени ще внасят именно такава атмосфера в помещението, където са изложени. Спокойни води, планински потоци, зелени гори, цъфтящи поля носят хармония и изобилие на дома и неговите обитатели. Хубаво е да бъдат окачени на стена, където често да попадат под погледа на техния притежател.

Ако жената, за която търсите арт подарък харесва абстрактни стилове, можете да разгледате страстната фламенко танцьорка или пък музикалната дъга…

Символиката в дъгата:

В изкуството, литературата, както и в различните религии дъгата се възприема като мост между небето и земята. Tя е въплъщение на многообразието, на мира, уважението и късмета. В библията я свързват и с надеждата.

Ако търсите арт подарък за жена, която

ПРАЗНУВА ПОВИШЕНИЕ ИЛИ ГОДИШНИНА В БИЗНЕСА

арт-подарък-за-бизнес-дама
арт-подарък-за-жена-служебен-повод
арт-подарък-за-годишнина-на-бизнес-жена

Несъмнено тази дама е целенасочена, отговорна, смела и отдадена – все качества необходими за успешното развитие в кариерен план. Вероятно като всеки нормален човек, който се стреми да постигне мечтите си, и тя е изпитвала своите моменти на съмнения и несгоди, но очевидно успешно ги преодолява ( само тя си знае как).

За такава жена е важно да сътворява, да изгражда, да развива. Зарадвайте я с подарък, който носи послания за израстване, развитие, хармония, красота и ще събужда позитивни асоциации в натовареното ѝ ежедневие.

Можете да заложите на скулптура на дръвче, която говори за мъдрост, плодородие, любов и жизненост. Бихте могли да се спрете и на успокояващ пейзаж, който да напомня за любимо място  на дамата ( край морето, в планината) , на темпераментна абстракция, която да подобрява настроението от пръв поглед…

Каквото и да изберете помнете, че да ѝ поднесете изкуство е жест, който говори много. Дамата, за която е предназначено то ще знае, че сте вложили специално внимание и време за нея и нейния подарък. Това само по себе си добавя към качествата на самия дар една красива емоция, която ежедневно ще напомня за себе си…

споделете с приятели:

Разгледахте ли нашата категория "Картини" от родни творци? Ето и някои от тях:

Други статии

винсент-ван-гог-портрет
Винсент Ван Гог

Интересни факти за известни художници

В тази публикация ще ти разкажем за някои добре познати, а други малко известни факти около живота и творчеството на едни от най-изявените имена в

Shopping Cart