0877377138

Търсите арт подарък за мъж?

Колко често ви се е налагало да търсите подарък, който да е оригинален, да е арт и да е за мъж?

Е, независимо от отговора сме ви подготвили няколко предложения, които отговарят на следните критерии:

1. Изделията са уникати – т.е. предлагат се в един-единствен оригинал

2. Ръчна изработка са – да, всичко в нашата платформа е такова, но не пречи да го напомним, ако за първи път ни посещавате. 🙂

3. Имат собствен стил и послание – а нали те са най-важните, когато говорим за изкуство и за подарък.

И така, да започваме!

Ако търсите арт подарък за мъж, който

ИМА РОЖДЕН ДЕН!

арт-подарък-за-мъж-който-има-рожден-ден
Арт-подарък-за-рожден-ден-на-мъж

Ами това е чудесен повод! Независимо дали говорим за юбилей или поредна годишнина на рожденика, в областта на изкуството можем да Ви предложим следните идеи:

Ръчно изработена скулптура на дръвче от тел

Това са чудесни декорации, които ще красят дома и/или офиса на техния получател. В изкуството дърветата се асоциират с изобилие, растеж, семейство, мъдрост и израстване… Все хубави пожелания към получателя им.

Дръвчетата са изработени от оцветена алуминиева тел, а в зависимост от конкретното изделие основите могат да варират от дървени подложки, до такива с LED осветление и епоксидна смола с камъчета или просто цветови пигмент. 

Ето и няколко предложения в различни цветови гами за по-млади, както и за по-зрели мъже:

Хубавото при тези изделия е, че внасят цвят и усещане за природен елемент, без да е необходимо да полагате специални грижи за тях. 

Единствено препоръчваме да не ги излагате на силна целодневна слънчева светлина, тъй като с времето алуминиевата тел ще загуби оцветяването си. Също така короната и „листенцата“ на дръвчетата са най-крехката част от скулптурите, затова се придържат откъм основата или стъблата, когато се местят. 

Посланията на цветовете:

Хубаво да знаете какво послание е вложено в цветовете на избраната от вас скулптура, т.е. какви пожелания бихте искали да отнесете към рожденика…

Индигово синьо: този цвят носи усещане на устойчивост, благородство и щедрост.  Предпочитан е от хора с нетрадиционни разбирания. Индигово синьото е един от най-използваните цветове още в древността. Цветът се свързва с лукс, богатсво, но и духоност, знания, въображение и интуиция. Наистина много колоритен нюанс на синьото, подходящ за хора индивидуалисти.

Сиво/сребристо: Сивото е цвят на зрелостта, стабилността, отговорността. То е конвенционално, надежно и практично. Колкото по-светло е сивото (към сребристо и бяло) толкова по-свежо и успокояващо е то.

skulptura-ot-tel-indigovo-sin-bonsai-20cm-22cm-razmeri-spraimo-jenska-dlan

Зелено: Зеленото в различните си нюанси се асоциира с природа, жизненост и изобилие. Много подходящ цвят в делова среда, тъй като носи усещане за стабилност, надежност, практицизъм. Заобиколете се със зелено, когато желаете да се чувствате по-уверени и заземени.

Кафяво: Кафявото в своите нюанси е друг символ на земята, пръстта, корена. В интериора на дома или работното място отново създава усещане за сигурност и комфорт. Кафявото придава доза аристократизъм, стил и заземеност.

skulptura-zeleno-dravche-ot-tel-razmeri-spriamo-jeska-dlan

Оранжево: позитивен цвят, който придава усещане за щастие и оптимизъм. Неслучайно хората, които обичат оранжевото често са екстровертни, креативни, интелигентни и с чувство за хумор. Оранжевото стимулира ентусиазма, желанието да търсим новото в живота, но също дава нужното търпение за постигането на дългосрочни цели. Заобиколете се с оранжево, когато се нуждаете от здравословна доза позитивизъм, мотивация, креативност и търпение.

Сиво/сребристо: за него вече си знаете от горните редове. 

skulptura-ot-tel-darvo-bonsai-v-oranxevo-30cm -20cm

Ако търсите арт подарък за мъж, който

ИМА НОВ ДОМ!

арт подарък за нов дом на мъж-местещ-се-в-нов-дом

Преместването в нов дом, било то квартира или закупено собствено жилище е един вълнуващ етап в живота на всеки човек. Как ще се устрои „гнезденцето“ независимо дали е за временно или постоянно живеене зависи от неговия ползвател.

Нека бъдем честни – интериорния дизайн не е  сила на повечето мъже, затова те избират да се доверят на половинката, на майка си, на специалист или просто вдигат ръце и „каквото такова“…

(Мъжете корифеи в интериорния дизайн да не се чувстват засегнати. Написаното по-горе не важи за вас. 🙂 Отлично знаем, че сте способни без проблем да сложите в малкия си джоб средностатистически интериорен дизайнер.)

И така, ако търсите подарък за новия дом на ваш приятел, роднина, колега, можем да ви предложим няколко оригинални картини, с които да украси дневната, коридора, кухнята или спалнята. 

Оригинална картина за стена

В зависимост доколко познавате вкуса на човека, за когото търсите арт подарък можете да изберете от успокояващи пейзажи до интригуващи абстракции.

Посланията на изображенията:

Спокойните и ведри природни сцени ще внасят именно такава атмосфера в помещението, където са изложени.

В крайна сметка основната цел на изкуството е да хармонизира обстановката и да „радва окото“. Затова особено за дома са препоръчителни светли сцени ( без бури и разрушения)

Ако мъжът, за когото търсите арт подарък харесва абстрактното, различното и събуждащото размишления то картина „Магистрала“ би била добър избор за неговия дом.

Символиката на пътя:

В изкуството пътищата се асоциират с достигането до нови открития, с пътуването към себеопознаването, себеовладяването и в крайна сметка към собственото ни приемане и развитие.

Ако търсите арт подарък за мъж, който

ПРАЗНУВА ПОВИШЕНИЕ ИЛИ ГОДИШНИНА В БИЗНЕСА

мъж-бизнес-повишение-успех
арт-подарък-за-годишнина-на-бизнеса-за-мъж

Като всички други празници успеха и признанието в професионално отношение следва заслужено да се отбележат.

Несъмнено мъжът, за когото търсите в момента арт подарък е амбиционзен, трудолюбив и постоянен в начинанията си. Затова нека и Вашия подарък да носи тези послания:

Дали ще изберете скулптура в ингидово синьо за визионери-индивидуалисти,  златисто дръвче за изобилие или пък ще предпочетете Паунът като символ на късмет и богатство, а може би ще искате да напомните на този човек за радостите в живота каквито носи пълноценната почивка на красиво екзотично място… Вие ще прецените най-добре. 

На което и предложение да се спрете със сигурност ще постигнете желания ефект: да подарите уникален подарък с емоция, която ще се помни за дълго…

споделете с приятели:

Разгледахте ли нашата категория "Картини" от родни творци? Ето и някои от тях:

Други статии

винсент-ван-гог-портрет
Винсент Ван Гог

Интересни факти за известни художници

В тази публикация ще ти разкажем за някои добре познати, а други малко известни факти около живота и творчеството на едни от най-изявените имена в

Shopping Cart