0877377138

Идеи за коледен подарък на любим човек

В търсене на специален коледен подарък…

Наближава един от най-тачените семейни празници в годината – Коледа! Освен традиционните ястия за Бъдни вечер, следва да се подготвим и с подходящ подарък за близките ни хора.

Познавайки предпочитанията им вероятно лесно бихте се ориентирали на какъв дар ще се зарадва всеки от тях.

Все пак, ако тази година желаете да се отличите с нещо рядко срещано и заредено с позитивни послания, имаме няколко предложения за вас в областта на ръчноправеното изкуство. Неговите плюсове са, че всяко изделие е изработено с особено внимание и любов. Също така творенията рядко или изобщо не се повтарят, т.е. подарявате уникати!

Идеи за коледен подарък на жена

Тя може да бъде Вашата баба, майка, дъщеря , сестра, съпруга, леля, братовчедка. Жените са по-чувствителни и интуитивни от мъжете. Вероятно благодарение на тази подсилена сензорика те с лекота да улавят всеки дребен детайл на всичко, до което се докоснат. Затова почетете ги с нещо, което да въздейства на сетивата им комплексно.

idei za koleden podarak na maika baba lelia
idei za koleden podarak na blizkite

Коледен подарък за Вашата майка, баба, леля, съпруга:

 Тези дами са обединяващия елемент на семейството и дома. Като майки те носят и раздават майчините си любов и всеотдайност. Те са винаги до своите отрочета, те възпитават, грижат се, правят саможертви в името на благото на децата си. Това са майките – пазителки на рода и неговите ценности.

От своя страна дърветата, като елемент в изкуството, са обединяващ символ на дълголетие, растеж, изобилие, родова свързаност, плодородие. Забелязвате връзката, нали?

Какво казвате с такъв коледен подарък на своята майка/баба/леля:

Накратко пожелавате ѝ дълголетие, хармония, растеж и изобилие във всички сфери на нейния живот. Допълнителни послания носят разбира се и конкретните цветове, на които сте се спрели в избраната скулптура.

Посланията по цветове:

Кафяво: Кафявото в своите нюанси е символ на земята, пръстта, корена. В интериора на дома или работното място отново създава усещане за сигурност и комфорт. Кафявото придава доза аристократизъм, стил и заземеност.

Зелено: Зеленото в различните си нюанси се асоциира с природа, жизненост и изобилие. Много подходящ цвят в делова среда, тъй като носи усещане за стабилност, надежност, практицизъм. 

Сиво/сребристо: Сивото е цвят на зрелостта, стабилността, отговорността. То е конвенционално, надежно и практично. Колкото по-светло е сивото (към сребристо и бяло) толкова по-свежо и успокояващо е то.

Медно: Медният цвят има успокояващо, уютно усещане. Поради връзката си с парите, медта може да бъде показател за богатство.

Жълто: Позитивен цвят на ума и интелекта. Асоциира се с ясна мисъл, прозорливост, жизненост и позитивизъм.  Жълтото е предпочитан цвят от хора с лидерски нагласи. Жълтото помага за по-лесно взимане решения. Златисто жълтото е подходящо за хора, които се характеризират с голямо любопитство и обичат да инвестират в по-изтънчените си интереси.

idei za koleden podarak na sestra bratovchedka sapruga
idei za koleden podarak na blizkite

Идеи за коледен подарък за Вашата дъщеря, сестра, братовчедка, приятелка:

При по-младите дами в семейството приоритетите на реализация силно се различават. Това в голяма степен е обусловено от етапа, в който се намират от живота си. В тази връзка имаме предложения в две основни направления.

За дамите, които желаят да привлекат романтика и любов в живота си:

Какви са посланията на цветовете при тези скулптури:

Розово: Позитивен цвят, който придава топли и успокоителни чувства. Розовото се асоциира с нежност, любов, емпатия, чувственост, интуиция. Според цветната психология розовото носи също надежда. Колкото по-тъмен е нюансът,  толкова повече страст има в енергията му.

Червено: червеният цвят несъмнено предизвиква множество асоциации, но никога безразличие. В различните култури и религии той се асоциира с живот, здраве, жизненост, война, смелост, гняв, любов. Общата нишка е, че всичко това изисква страст.

Кафяво: Описахме подробно в предхоните редове. Накратко кафявото придава доза аристократизъм, стил и заземеност.

Жълто: Също отбелязахме подробно. Накратко златисто жълтото е подходящо за хора, които се характеризират с голямо любопитство и обичат да инвестират в по-изтънчените си интереси.

За дамите, които се стремят към успешна кариера и материално благополучие

Вече споменахме, че част от символиката на дърветата в изкуството е свързана с растеж, изобилие. Ето и няколко скулптури, които да носят такова посление:

Подробностите са в детайлите... Какво казват цветовете тук:

Лилаво: Лилавият цвят често се свързва с кралски особи, благородство, лукс, власт и амбиция. Лилавото също представлява значения на богатство, екстравагантност, креативност, мъдрост, достойнство, величие, преданост, мир, гордост, мистерия, независимост и магия.

Кафяво: Аристократизъм, стил и заземеност.

Зелено: Много подходящ цвят в делова среда, тъй като носи усещане за стабилност, надежност, практицизъм. Подходящ цвят за хора, които искат да се чувстват по-уверени и заземени.

Когато подаряте изделията, не пропускайте да разкажете какво символизира всеки един детайл от тях. Това допълнително ще подсили техните ефект и стойност в очите на техния получател.

Да помислим сега с какво можем да зарадваме мъжката половина от семейството тази Коледа…

idei za koleden podarak
idei za koleden podarak na blizkite

Идеи за коледен подарък на мъж

Мъжете – те са лидери и защитници на семейството. Физически по-силни от жените и като цяло емоционално по-балансирани те (в естествената си роля и проявление) ще поемат удара при опасност – буквално и преносно. В повечето случаи те проявяват грижата си към семейството като работят за неговото материално благополучие, те са „майсторите“ вкъщи и „отговорниците“ за колата. Мъжете – нашите дядовци, бащи, съпрузи, братя, братовчеди, чичовци, вуйчовци…

idei za koleden podarak na bashta diado chicho
idei za koleden podarak na blizkite

Идеи за коледен подарък за Вашия баща, дядо, чичо, вуйчо:

Освен, че говорите за родова свързаност, растеж и мъдрост ето както още казвате с подобни подаръци според различните цветове:

Кафяво: Аристократизъм, стил и заземеност.

Червено: Жизненост, смелост, страст, любов.

Сиво/сребристо: Вече описахме в детайл. Накратко сивото е надежно и практично. Колкото по-светло е сивото (към сребристо и бяло) толкова по-свежо и успокояващо е то.

Индигово синьо: Този цвят носи усещане на устойчивост, благородство и щедрост.  Предпочитан е от хора с нетрадиционни разбирания. Индигово синьото е един от най-използваните цветове още в древността. Цветът се свързва с лукс, богатсво, но и духовност, знания, въображение и интуиция. Наистина много колоритен нюанс на синьото, подходящ за хора индивидуалисти.

Знаем, че повечето мъже не отдават кой знае колко задълбочено внимание на цветовете и техните нюанси. Това не означава обаче, че няма да оценят тяхната символика, когато им разкажете какви послания носят съответните детайли от Вашия подарък.

idei za koleden podarak na saprug brat bratovched priatel
idei za koleden podarak na blizkite

Идеи за коледен подарък за Вашия съпруг, брат, братовчед, приятел - нашите предложения:

Пътят на по-младите мъже е осеян с предизвикателства от различен характер, но в основата си те винаги се стремят  конструктивно да реализират своя темперамент, да се докажат в начинанията и мечтите си, да покорят нови върхове. Подарете им подарък, който да им носи вдъхновение, увереност и пожелания за просперитет.

Посланията на цветовете:

Оранжево: позитивен цвят, който придава усещане за щастие и оптимизъм. Неслучайно хората, които обичат оранжевото често са екстровертни, креативни, интелигентни и с чувство за хумор. Оранжевото стимулира ентусиазма, желанието да търсим новото в живота, но също дава нужното търпение за постигането на дългосрочни цели. 

Жълто: позитивен цвят на ума и интелекта. Златисто жълтото е подходящо за хора, които се характеризират с голямо любопитство и обичат да инвестират в по-изтънчените си интереси.

Сиво/сребристо: То е конвенционално, надежно и практично. Колкото по-светло е сивото (към сребристо и бяло) толкова по-свежо и успокояващо е то.

Кафяво: Аристократизъм, стил и заземеност.

Зелено: Носи усещане за жизненост, стабилност, надежност, практицизъм.

Индигово синьо: Накратко цветът се свързва с лукс, богатсво, но и духовност, знания, въображение и интуиция.

idei za koleden podarak za semejstvoto
idei za koleden podarak na blizkite

Коледен подарък за цялото семейство

Помислили сме и за тези от Вас, които биха искали да направят уникален общ подарък за цялото семейство и / или за дома. Картините са прекрасен дар, на който всички да се радват, когато го видят вкъщи.

Знаете ли, че Според Фън Шуй е хубаво да съчетаете избора на стена с конретен сюжет на картината. Например на северна стена се препоръчва да се излагат сцени с вода. На източна стена съветът е да се поставят сцени с гори, растения, земя. От своя страна южната стена е подходяща за произведения с огън и топлина. Фън Шъй съветва западната стена да бъде украсена със сюжети на въздушни течения и метал.

В източноазиятската практика Югът се свързва с червени и зелени цветове, а това от своя страна означава признание и успех по всички въпроси.

Картини и снимки със сиви, жълти, бели цветя спомагат за разрешаване на проблемите с децата и допринасят за реализацията на творческите идеи.

Западът (западната ви стена) по Фън Шуй носи символиката на децата и творчеството, затова когато се стремите да постигнете  хармония във взаимоотношенията с потомството търсете стени в западната част на дома.

Червените и зелените цветове в картините привличат финансовия поток. Ето защо тук има много естествени теми като дървета, гора, растения, червени цветя.

За да Ви е по-лесно, ще обобщим накратко препоръките по Фън Шъй в следващите редове.

Картини за привличане на богатство могат да бъдат :

Пейзаж на природа под формата на парк, гора, зелена поляна.

Картина / изображение на слон е стандарт за стабилност и благополучие. Снимки със слонове могат да бъдат поставени във всеки хол и коридор, защото те говорят за надеждност, предпазливост и сериозност на собствениците.

Картина с водопад привлича, като всяка вода, късмет и благополучие.

Пейзаж със спокойно море – ред и стабилност.

Платноходка в спокойното море – знак за стабилност, просперитет. Но носът на кораба трябва да бъде насочен вътре в къщата, а не до вратата.

Картини за привличане на здраве и дълголетие:

Сцени на дървета със зелена корона – дълъг и щастлив живот, здраве. Картините често висят в хола, в кухнята, в коридора.

Пейзажи с Бор – дълголетие.

Картини за привличане на любов:

Картини с божури –  такава картина се окачва преди да се влезе в спалнята по време на търсенето на партньор или за да подбуди страстта във вече установени отношения.

Натюрморт с маргаритки – такава картина или снимка е подходяща за всяко жилище. С тях донасяте енергията на любовта, добротата и топлината.

Картини с орхидея – Картина с красиви орхидеи носи семейно щастие, покровителство, любов, романтизъм.

Картини/изображения с Лебед – романтика и любов. Същата стойност имат и изображения на гълъб/и.

Разбира се , не е небходимо да спазвате на 100% тези препоръки, но е хубаво да ги имате предвид. След всичко казано до тук ето и няколко генерални идеи от нас:

Надяваме се да сме успели да ви помогнем в търсенето на оригинални Коледни подаръци, при това арт.

Каквото и да изберете тази Коледа, сигурни сме, че ще бъде с любов и ще донесе радост. Весели празници на Вас и на цялото Ви семейство!

споделете с приятели:

Разгледахте ли нашата категория "Картини" от родни творци? Ето и някои от тях:

Други статии

винсент-ван-гог-портрет
Винсент Ван Гог

Интересни факти за известни художници

В тази публикация ще ти разкажем за някои добре познати, а други малко известни факти около живота и творчеството на едни от най-изявените имена в

Shopping Cart